Autoschade herstel

Autoschade zit in een klein hoekje, paaltje of winkelwagentje. Voor je het weet zit er een kras op je auto of een deuk in je bumper. Dit soort kleine autoschades zijn natuurlijk erg vervelend, maar het goede nieuws is dat ze vaak relatief eenvoudig en tegen lage kosten gerepareerd kunnen worden. Bovendien kunnen de meeste kleine beschadigingen binnen een paar uur hersteld worden, zodat u snel weer op weg bent.

Voor autoschade herstel komen de volgende soorten schades in aanmerking:

  • Deukjes
  • Krassen
  • Lakschade
  • Blikschade
  • Braakschade
  • Parkeerschade
  • Stormschade
  • Ruitschade

Autoschade laten herstellen

Autoschade herstellen

De meeste kleine schades vallen onder de noemer spotrepair. Deze techniek maakt het mogelijk om alleen het beschadigde deel van de auto plaatselijk te behandelen, in plaats van het complete onderdeel. Dit bespaart veel kosten. Dat geldt ook voor uitdeuken zonder spuiten, waarbij kleine deukjes zonder lakbeschadiging met speciaal gereedschap weggewerkt worden. In het geval van bumperschade is de behandeling afhankelijk van het materiaal van de bumper. Willems Autoschade heeft de expertise in huis om alles soorten bumperschade op ieder materiaal te herstellen.

Heeft u schade aan uw autoruit(en)? Dan is afhankelijk van de ernst van de schade zowel autoruit reparatie als autoruit vervanging mogelijk. Bij lakschade is het soms nodig een onderdeel van de auto opnieuw te laten spuiten. Ook die faciliteiten en expertise hebben wij tot onze beschikking in onze spuitcabine.

Verzekeringswerk of voor eigen rekening?

Bij de hierboven genoemde soorten schade is vaak de eerste vraag wie er voor de kosten opdraait: de verzekering of uzelf. Wanneer de autoschade door de tegenpartij is veroorzaakt, dan zal de verzekeraar van de tegenpartij de kosten voor schadeherstel aan u uitkeren. Wanneer er geen tegenpartij in het spel is of wanneer de schade door uzelf is veroorzaakt, wordt vaak de volgende vuistregel in acht genomen: geef kosten onder de € 600,- niet op bij uw verzekeraar. Dan verliest u namelijk uw schadevrije jaren en kunt u een premieverhoging tegemoet zien. Binnen enkele jaren zit u dan al aan het geclaimde bedrag aan extra premiekosten.