Uitdeuken zonder spuiten

Specialist in uitdeuken zonder spuiten

Uitdeuken zonder spuiten (ook wel restylen genoemd) is dé oplossing voor het herstellen van deukjes met een maximale grootte van een tennisbal. Het biedt namelijk veel voordelen ten opzichte van traditionele reparaties als spuitwerk, plamuurwerk of het vervangen van onderdelen.

De voordelen van uitdeuken zonder spuiten:

 • De schade kan zeer snel hersteld worden, vaak binnen een dag;
 • De auto wordt geheel in de originele staat hersteld, zonder lakschade;
 • De kosten zijn laag vergeleken met dure demontage- of spuitwerkzaamheden;
 • Er kunnen geen kleurverschillen optreden;
 • Het milieu wordt gespaard omdat er geen vervuilende spray gebruikt hoeft te worden.

Wanneer kan uitdeuken zonder spuiten worden toegepast?

Kleine deukjes laten verwijderen met behulp van uitdeuken zonder spuiten is een tijd- en kostenbesparende oplossing. Het is echter niet altijd mogelijk om deze techniek toe te passen. Afhankelijk van de omvang en de diepte van de deuk, kan het zijn dat we toch genoodzaakt zijn om voor een andere techniek te kiezen en onderdelen te spuiten. Een deuk moet aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor uitdeuken zonder lakschade.

Voorwaarden voor uitdeuken zonder spuiten:

 • De deuk mag niet groter zijn dan een tennisbal;
 • De lak mag niet beschadigd zijn;
 • Er mag geen scherpe of uitstekende rand zijn;
 • De deuk moet van binnenin bereikt kunnen worden;
 • De deuk moet op zijn minst twee vingers van de rand van het onderdeel zitten;
 • Er moet voldoende 'rek' in het plaatwerk zitten.

Doe-het-niet-zelf

Kleine deukjes laten verwijderen

Het 'uitduwen' van een kleine deuk lijkt erg eenvoudig, maar we raden het absoluut af om dit zelf te proberen. Voor een doeltreffende toepassing van de techniek is ervaring, kennis en professioneel gereedschap (zoals uitdeukhulpstukken en een speciale lamp) onmisbaar. Wanneer uitdeuken zonder spuiten op de verkeerde manier gebeurt, is de kans groot dat het herstellen van de schade alleen maar lastiger en dus duurder wordt.

Mobiele service

Willems Autoschade biedt een mobiele service voor bedrijven, waarbinnen wij de schade aan de auto('s) op uw locatie kunnen herstellen. Op de afgesproken datum komt onze specialist bij u langs en wordt de schade besproken. Vervolgens wordt duidelijk aangegeven welk eindresultaat u mag verwachten. Onze medewerker heeft een rustige plek binnen het bedrijf nodig en een 220 V aansluiting voor de verlichting. Als de schade is hersteld, wordt het resultaat bekeken en wordt in goed overleg bepaald of de herstelwerkzaamheden naar tevredenheid zijn uitgevoerd.

Is onze mobiele service iets voor uw bedrijf? Bel 073 52 300 10 of neem contact met ons op via deze website.