Bumperschade

Bumperschade is de meest voorkomende vorm van autoschade. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien de bumper precies daarvoor bedoeld is: het opvangen van de klappen. De bumper zorgt er dus voor dat essentiëlere onderdelen van de auto niet beschadigd raken, maar de kapotte bumper zelf zal wel gerepareerd moeten worden.

Heb je foto's van de schade? Vraag direct online een offerte aan

Bumper reparatie

Bumper reparatie

Vaak gaat het om krassen, scheuren of deuken die ontstaan bij het schampen van een paaltje of het aantikken van een andere auto. Dit soort kleine schade is vaak te repareren door middel van uitdeuken zonder spuiten of spotrepair. In het meest gunstige geval kunnen we de bumper uitdeuken zonder lakschade, of de krassen lokaal bewerken. Bij ernstigere schade is het mogelijk dat er carrosseriedelen vervangen moeten worden, of dat er las- of spuitwerkzaamheden aan te pas komen.

Voordat wij met de reparatiewerkzaamheden aan de slag gaan, bespreken we met u op welke manier we de schade gaan herstellen en wat u van het resultaat mag verwachten. Daarbij geven we uiteraard ook aan wat de kosten zijn. Dat kan ook eenvoudig en snel via onze online offertetool.

Is bumperschade verzekeringswerk?

In de meeste gevallen valt schade aan de bumper(s) onder uw verzekering. Check voor de zekerheid altijd even waarvoor u precies verzekerd bent. Bent u inderdaad verzekerd? Dan wil dat nog niet direct zeggen dat het verstandig is om de schade door te geven aan de verzekering. Het melden van een schade zorgt er namelijk voor dat u klimt op de zogeheten bonus-malus ladder. Verzekeraars gebruiken deze ladder om te bepalen hoeveel korting of toeslag je krijgt op de premie van je autoverzekering.

Advies van Willems Autoschade

Bent u er niet zeker van of het verstandig is om de schade door te geven aan de verzekering? Willems Autoschade staat voor u klaar met vrijblijvend advies. We brengen de schade in kaart en adviseren u op basis van de omvang en ernst van de schade én uw persoonlijke situatie op welke manier u hiermee het beste om kan gaan. Neem contact met ons op via telefoonnummer 073 52 300 10 of via ons contactformulier.