Autoruit vervangen

Wanneer het repareren van de autoruit niet meer mogelijk is, zal de ruit in zijn geheel vervangen moeten worden. Met de duizenden verschillende soorten autoruiten die er in omloop zijn, is het van belang dat precies de juiste ruit voor uw auto besteld wordt. Laat een autoruit dus altijd herstellen door een professionele reparateur, die exact weet welke ruit er besteld moet worden en op welke manier de ruit bevestigd en afgesteld moet worden. Bij Willems Autoschade bent u daarvoor aan het juiste adres.

Valt een autoruit vervangen binnen de verzekering?

Waar bij veel verzekeringsmaatschappijen reparatie van een autoruit volledig gedekt is, is dat bij autoruit vervanging helaas niet zo. Bij een WA-verzekering is ruitvervanging niet gedekt en draait u zelf op voor de kosten. Heeft u een autoverzekering met beperkt of volledig caso? Dan wordt ruitschade bijna altijd vergoed, maar betaalt u bij vervanging van de ruit vaak een eigen risico.

Voorruit vervangen

Voorruit vervangen

Een voorruit vervangen we alleen als een reparatie van de ruit is uitgesloten. Dat is in ongeveer 20% van de schades het geval. Bij Willems Autoschade maken we gebruik van originele ruiten van hoge kwaliteit. Daarbij zijn we op de hoogte van de laatste technieken. Moderne auto’s zijn vaak uitgerust met sensoren in de voorruit, zoals licht- en regensensoren. Sommige modellen beschikken over voorruitverwarming. Nadat de nieuwe voorruit bevestigd en afgesteld is, worden alle aanwezige sensoren weer aangesloten en zorgvuldig gekalibreerd. Op die manier weet u zeker van dat alle snufjes nog precies zo werken als voor de schade.

Zijruit vervangen

Een beschadigde zijruit moet altijd worden vervangen. Dat heeft te maken met het type glas waarvan zijruiten zijn gemaakt: gehard glas. Dit glas kan versplinteren bij een inslag en dat kan gevaarlijke consequenties hebben. Om die reden is het niet mogelijk een zijruit te repareren. Een kapotte zijruit is meestal het gevolg van een inbraak, waarbij de ruit is ingetikt en daardoor volledig vernield. Vaak gaat het dus om een urgente situatie, waarbij er zo snel mogelijk een nieuwe ruit geplaats moet worden. Dankzij de snelle service van Willems Autoschade bent u in het geval van een dergelijke schade binnen no-time weer op weg.

Achterruit vervangen

Een lichte beschadiging van een achterruit komt zelden voor, omdat een achterruit bestaat uit gehard glas dat direct versplintert bij een piekbelasting. De experts van Willems Autoschade gaan zorgvoldig te werk:

  • Het interieur en de buitenkant van de auto worden beschermd.
  • Het versplinterde glas wordt uit de auto gehaald, het overtollige glas en de raamrubbers plus lijm van de achterruit worden verwijderd.
  • Er wordt speciale primer en kit aangebracht, daarna wordt de nieuwe achterruit in combinatie met de raamrubbers geplaatst.
  • We zorgen ervoor dat onderdelen als ruitenwissers en achterruitverwarming weer correct functioneren.


Voor een optimaal resultaat moet de lijm ongeveer één uur drogen. We adviseren om die reden om niet direct met de auto te gaan rijden.